info: 0496 / 79 57 07
te 8554 St. Denijs - Zwevegem op MAANDAG 10 Juni 2019 terrein: Tontestraat
Volgende autocrosswedstrijd voor het Belgium Autocross Championship

INLOGGEN  Volgende cross  

10.06.2019
St. Denijs

U bent hier : Home > nieuws

03.12.2017 // Verslag vergadering vrijdag 1 december 2017

Tijdens deze vergadering van het dagelijks bestuur van de V.A.C.B. vzw werd de medewerking ingeroepen van de V.A.C.B. vzw medewerkers van seizoen 217.
Alle suggesties ingestuurd via de website, medegedeeld via sociaal media en mondelinge suggesties verkregen tijdens het afgelopen seizoen werden uitvoerig besproken.
Zoals reeds gemeld zouden er geen grote wijzigingen gebeuren, hetzij in de categorieën, hetzij in het algemeen wedstrijdreglement.
Hieronder vind je enkel van de belangrijkste wijzigingen en/of aanpassingen aan het wedstrijdreglement 2018:
Voor alle wagens is het verplicht om in het midden van de achterzijde van de wagen over een vast rood licht te beschikken, rechts en links hiervan een rood stoplicht die bedient word met het voetrempedaal en dit van het type mistlicht, hetzij rechthoekig of vierkant met een lampsterkte van 21 watt.
Een modernere versie in led is ook toegelaten.
Originele lichten, hetzij op de originele plaats of verplaatst zullen niet meer toegelaten worden.
Wij gaan vragen aan de leveranciers van autosportbenodigheden deze lichten kant en klaar mee te hebben in hun assortiment, zodoende deelnemers ze nog te plaatse kunnen aanschaffen en monteren.

Het wedstrijdnummer moet ten alle tijde verplicht op de bovenzijde van de wagen gemonteerd worden op een harde constructie of een metalen plaatje.
Indien men met 2 piloten éénzelfde wagen deelt, mag enkel het correcte wedstrijdnummer zichtbaar zijn.
Er kan enkel gestart worden met het correct wedstrijdnummer
Klevers op de zijkant van de wagen worden niet meer toegelaten.
Klevers van de organisatie of duidelijk leesbare nummers.

Een algemeen verbod voor het plaatsen en/of aanwezig zijn van achteruitkijkspiegels

Bij de damesreeks mogen geen achterwiel aangedreven wagens niet meer deelnemen, hiermee volgens ze volledig het reglement van de sportklasse + 1600 cc en dienen achterwiel aangedreven wagens deelt te nemen in de supertoerisme categorie.

Om het aantal deelnemers mogelijks op te krikken mogen deelnemers met een VW kever met al dan niet een motor eigen aan het merk deelnemen bij de verlaagde kevers. Hierbij moet wel de cilinderinhoud gerespecteerd worden.

Bij de proto's - en + 1600 cc word het verplicht op de aangedreven wielen spatborden te plaatsen.
Deze moeten iedere start aanwezig zijn.
Spatborden moeten van flexibel materiaal vervaardigd zijn, mogen geen scherpe randen hebben en moeten de helft van het wiel over de volledige breedte bedekken.
Spatbord moet zo gemonteerd worden dat de achterzijde van het spatbord maximaal 15 cm van de grond hangt.

Wat de aanvraag voor equipe rijden betreft, blijft de V.A.C.B. vzw zijn kampioenschap voor het Belgium Autocross Championship behouden als een individueel kampioenschap.
Bij nazicht bij andere organisaties blijkt nog geen 10 % equipe te rijden.
Hoewel wij op de hoogte zijn dat deelnemen aan het kampioenschap bij de V.A.C.B. vzw een uitputtingsslag en zeer zwaar is, wensen wij dit alsnog te behouden en een waardig kampioen te verkrijgen.
Men kan en vb. nemen aan hoe het in bepaalde categorieën tot de laatste wedstrijd duurt vooraleer de kampioen bekent word.
Wij wensen ook geen voordeel te geven aan personen die equipe zouden deelnemen tegenover individuele deelnemers die er elke wedstrijd wel persoonlijk moeten aanwezig zijn.
Volgens ons zal dit zeker geen toevloed van deelnemers veroorzaken.
Daardoor blijft het Belgium Autocross Championship een individueel kampioenschap en is het de piloot die kampioen word en niet de wagen.

Dit zijn in een notendop de reeds goedgekeurde aanpassingen en/of wijzigingen die zullen gebeuren aan de technische controle, de categorieën en het algemeen wedstrijdreglement 2018.
Wij doen ons best om dit tegen 1 januari 2018 in een aangepast wedstrijdreglement 2018 te vermelden op de website.
Bijkomende aanpassingen kunnen alsook nog bijkomen, gezien wij nog een algemene bestuursvergadering hebben.
Kalender 2018 zal op het eerste zich ongeveer evenveel wedstrijden bedragen en zal tegen eind januari 2018 volledig bekent gemaakt worden.
Personen die zich nog geroepen voelen om een bijkomende wedstrijd te organiseren op de nog vrije zondag, zich dringend te melden.
Meer info volgt.
Het V.A.C.B. vzw bestuur wenst iedereen alvast een goed jaareinde toe, prettige feestdagen en een gezond sportief nieuwe jaar.
Inrichtersvergadering op Zondag 28 Januari 2018 om 10 uur in De Tap te Langemark.

<< mei 2019 >>

MDWDVZZ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Te koop

Nissan SR20DE
Rubriek: Onderdelen auto